Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonga 2017

Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonga 2017

La caníbal ha realitzat tasques de suport a la gestió i coordinació de les exposicions i el programa de Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor a la 54a Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bologna (Bologna Children’s Book Fair), celebrada del 26 de març al 6 d’abril de 2017.

Com a convidades d’honor a la Fira del Llibre de Bologna 2017, Catalunya i les Illes Balears van organitzar activitats al recinte firal i a la ciutat. El programa d’activitats professionals a la Fira es va centrar en diversos espais que acolliren converses i presentacions entre escriptores, il·lustradores, traductores i el sector editorial. A la ciutat, un extens programa va acostar la literatura infantil i juvenil en català a la ciutadania a partir de projeccions de cinema, representacions escèniques, tallers, debats, xerrades, exposicions…  a espais emblemàtics com el Palazzo Isolani, l’Archiginnasio, la Biblioteca Salaborsa, el Teatre Testoni Raggazzi La Baracca, la Cineteca, Universitat Alma Mater i al Palazzo d’Accursio.

Com a convidada d’honor a la Fira, la presència catalano-balear es va desplegar en dues exposicions sobre il·lustradores comissariades per la llibretera Paula Jarrín i dissenyades per l’arquitecta Clara Solà-Morales. Una al recinte firal titulada “Sharing a Future. Books in Catalan” on es podia contemplar els treballs de 42 il·lustradores i que es va concebre com una gran llibreria i espai de repòs, i una altra al claustre del Palau de l’Archiginnasio, al centre de la ciutat, titulada “Vet aquí una vegada… / C’era una volta…” que acollia els treballs de 17 il·lustradores que han obert camí i que compten amb una trajectòria ja ben consolidada. Un catàleg recull les obres de les dues exposicions.

La participació catalano-balear a la Fira estava encapçalada per l’Institut Ramon Llull, consorci format pel Govern de la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l’Ajuntament de Barcelona.

Més informació a la pàgina web especial sobre la Fira de Bologna de l’Institut Ramon Llull.

Podeu descarregar el programa d’activitats de la Fira i el programa d’activitats a la ciutat.

Comparteix