Presentació KS-Muerte a los viejos

Programació

KS-Muerte a los viejos

Presentació de “KS – Muerte a los viejos”, de Bifo Franco Berardi i Massimiliano Geraci, amb la seva traductora al castellà Federica Matelli per a Materia Ocsura Editorial.
20 de novembre de 2021

En paraules d’Adriano Ercolani:

“No deixes que el títol t’enganyi. Es tracta de molt més que d’un conflicte generacional. És un llibre autènticament postmodern, en el sentit més elevat i conscient: res de citacionisme estèril i a la deriva, res de plagis fets passar per homenatges, res d’idees copiades sota l’aparença de reelaboració. No hi ha cap confusió entre arquetips i estereotips.

Aquest és un llibre de profunda intel·ligència, que es mou amb astúcia en terrenys insidiosos, travessant les audaces fronteres del ciberpunk i els abismes infernals de la investigació psicodèlica.

Una distopia que no difereix molt de la realitat quotidiana, un llibre que sembla haver sigut escrit després d’una consulta Iching sobre el futur de la nostra societat. S’agraeix l’estil proteic, el contrast entre les boges navegacions interiors i el gris del quotidià, la convincent trama del relat, que mescla una prosa al·lucinada de derivació burroughsiana amb elements estilístics noir, la paròdia dels tics veterà-comunistes amb un lúcid i esclaridor testimoniatge sobre el desconcert de les noves generacions. Sobretot, és un llibre que desborda cultura en cada línia: cites subtils i ocultes, amagades com a regals preciosos, sense complaença esotèrica ni ostentació adolescent per a captivar al lector”.

Comparteix